Inspiratie voor creativiteit en innovatiekracht

Plukidee 8: Blijf schrijven

Plukidee 8: Blijf schrijven

8. #plukidee #creativiteit: blijf schrijven
Ecriture automatique, ook wel free writing genoemd brengt niet alleen creativiteit op gang. Deze techniek zorgt ook voor inspiratie én is de perfecte manier om die stem in je hoofd die alles wat je schrijft bekritiseerd, op een zijspoor te zetten.

Klinkt goed. Maar wat is free writing zul je denken? Heel simpel gezegd is het je pen op papier zetten en continu schrijven. Zonder te stoppen. Zonder te verbeteren. Zonder de tekst aan anderen voor te leggen. Zonder je druk te maken over eventuele spellingfouten. En zonder echt te denken. Schrijf door, ook als er niets komt. Dat gaat dan bijvoorbeeld zo: 'ik weet niet, wat moet ik toch schrijven’ of 'er komen geen woorden’. Je kunt het je waarschijnlijk niet voorstellen, maar doordat je non-stop schrijft, overwin je blokkades en kom je tot (creatieve) inzichten die je letterlijk op weg helpen bij jouw probleem, project, vergadering of opdracht. 

Laat mij weten wat jouw ervaringen zijn met free writing via #plukidee. Ik ben benieuwd!

Praktisch.

Persoonlijk.

To the point.

Met plezier.

Springidee®

Marieke van Dijk

Hoofdstraat 57
5528 AH Hoogeloon
0497-842060
06-23615778

info@springidee.nl

KvK  53441680

Ontwikkel je creatieve denkkracht

Mis geen waardevolle inzichten meer! Schrijf je in en ontvang artikelen over creatief denken, innovatie, inspirerende voorbeelden en #plukideeën voor oneindige creativiteit.
Ongeldige invoer