Inspiratie voor creativiteit en innovatiekracht

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!

Heb je ooit vol vertrouwen gezegd: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan? Ik denk het niet. Maar wie zei dit wel…?

Weet je het al…? Het is Pippi. Pippi Langkous. Mijn jeugdheldin die de vloeren van Villa Kakelbont met borstels onder haar voeten al schaatsend schoon maakte. Dat leek me zó leuk om te doen.

Van 26 november tot en met 4 december 2015 is het Pippi Langkous Week. Het meest ondeugende meisje uit de straat van Tommy en Annika is alweer 70 jaar. Bejaard; maar nog steeds springlevend. Haar kijk op de wereld is een inspiratiebron om creatief, authentiek en vol zelfvertrouwen in het leven te staan.

Wat kunnen we leren van deze sterke dame?

  • Leren is proberen. Fouten maken bestaat niet.
  • Leef met Lef. Wat kan er nu echt fout gaan als je oog in oog staat met een piraat?
  • Logica is niet altijd Logisch. Pippi loopt achteruit als ze Tommy en Annika ontmoet. Dat vinden deze kinderen raar, maar waarom vraagt Pippi zich af? In Egypte lopen alle mensen zo.
  • Luister naar jezelf en niet naar de omgeving. Pippi gaat af op haar eigen gevoel en denkt niet na over wat andere mensen er wel niet van zouden vinden.
  • Neem de regels NIET voor Lief. Een alleenwonend kind, een paard en een aapje kunnen prima samenwonen.
  • Leven en laten Leven. Respecteer elkaars levenswijze.
  • Lekker Lummelen. Pippi pakt haar rustmomenten om te fantaseren over haar vader.
  • En tot slot. Maak Lol. Als iets niet leuk is, dan kun je er misschien een andere draai aan geven, zoals bij het schoonmaken.

Kun jij wel wat meer Pippi gebruiken? Volg dan @pippiweek op twitter of facebook. Of bedenk zelf eens hoe je de ´L-en´, de Langkous LevensLessen, meer kan toepassen in je eigen leven.

pipi2

Praktisch.

Persoonlijk.

To the point.

Met plezier.

Springidee®

Marieke van Dijk

Hoofdstraat 57
5528 AH Hoogeloon
0497-842060
06-23615778

info@springidee.nl

KvK  53441680

Ontwikkel je creatieve denkkracht

Mis geen waardevolle inzichten meer! Schrijf je in en ontvang artikelen over creatief denken, innovatie, inspirerende voorbeelden en #plukideeën voor oneindige creativiteit.
Ongeldige invoer