Inspiratie voor creativiteit en innovatiekracht

Happy 2018: Samen Succesvoller

Happy 2018: Samen Succesvoller

Als waarschijnlijk laatste in de rij wil ik je een heel goed, gelukkig en gaaf 2018 wensen. Ik heb er veel zin in. Er staan mooie opdrachten te wachten, de eerste training staat op de planning en ik ga starten met een aantal nieuwe ontwikkelingen.

Maar eerst even terugkijken
Het jaar 2017 bestond voor mij in het teken van keuzes maken, genieten van het leven en afscheid nemen van een fase (de jongste is ook naar de basisschool). Sinds drie jaar verzin ik een motto dat weerspiegelt waar ik het komende jaar aan wil werken. In 2017 luidde deze:

‘Niet omdat het moet, maar omdat ik het wil’.

Herken je hem?

Een beetje van mezelf en een beetje van Tele2. Bedankt Tele2 voor de inspiratie. Weet je welke creatieve techniek ik toen gebruikt heb? De techniek SCHAVEN. SCHAVEN is een acroniem. De A staat voor Aanpassen. Bij brainstormen kun je deze techniek inzetten om te bedenken wat je kunt aanpassen aan een ontwerp qua vorm, kleur, volgorde en in dit geval qua woorden.

Keuzes gemaakt
Mijn motto heeft dit jaar ervoor gezorgd dat ik de keuze heb gemaakt om geen interim werk meer aan te nemen. Ik ben mij volledig gaan focussen op trainingen en workshops in creativiteit, begeleiding van brainstorms, cultuurverandertrajecten en teamontwikkeling. Ik ben er trots op en dankbaar voor dat ik heb mogen werken voor een divers pluimage aan organisaties en mensen. Ik ben op de juiste weg. Maar niet in mijn eentje.

Eén voorbeeld kan ik niet laten om te delen met jullie. Voor het Sondervick College heb ik in het kader van de cultuurverandering en de nieuwe kernwaarden die hierbij horen: een kernwaardenspel ontwikkeld. De Sondervickreis is een metafoor voor de cultuurverandering binnen de school; die bestaat uit verschillende stappen. De bedoeling van het ‘Sondervickreisspel’ is om meer te weten te komen over waar het Sondervick voor staat. In het spel gaan medewerkers met elkaar in gesprek over de kernwaarden van het Sondervick om te komen tot een Professionele Leer Gemeenschap en wat deze kernwaarden betekenen voor je manier van werken. Het eerste concept zag er zo uit.

De sondervickreis klad

Doel van het spel is om je koffer zo goed mogelijk te vullen, zodat je als medewerker met een goed gevulde koffer de reis kan starten.

Het eindresultaat ziet er zo uit:

de sondervickreis definitief web groot

En daar ben ik gewoon trots op. Juist doordat zoveel verschillende mensen meegedacht en meegewerkt hebben.

Bregje Hoeks gaf mij tips over hoe serious gaming toegepast kan worden. Waar moest ik allemaal rekening mee houden bij het ontwikkelen van een spel. Samen met Frouwke Ebbens, directeur van het Sondervick College ben ik aan de slag gegaan met het concept. Iedere keer kwamen we een stukje verder. Vervolgens heeft grafisch ontwerper Judith Haagh van das Glück een fantastisch ontwerp geleverd en drukker All Color en StarFoto zorgden ervoor dat het ontwerp tastbaar werd. En samen kom je dan tot een gaaf resultaat.

Een dergelijke samenwerking smaakt naar meer, vandaar dat ik voor 2018 het motto hanteer:

‘Samen Succesvoller’.

En toen ik dit deelde met Babs Jansen van Scout zei zij: “Hé Simon Sinek, de schrijver van het bekende boek Start with Why ofwel Begin met het Waarom heeft hier ook iets over geschreven, namelijk Together is Better ofwel Samen is Beter.” En zo heb ik uiteindelijk weer aan ‘elegant stealing’ gedaan, ook een creatieve techniek, zonder dat ik het wist. :-)

Ik heb geproefd van succesvol samenwerken en ik ga daar in 2018 nog intensiever mee aan de slag. Nieuwsgierig? Blijf mij dan volgen.

Praktisch.

Persoonlijk.

To the point.

Met plezier.

Springidee®

Marieke van Dijk

Hoofdstraat 57
5528 AH Hoogeloon
0497-842060
06-23615778

info@springidee.nl

KvK  53441680

Ontwikkel je creatieve denkkracht

Mis geen waardevolle inzichten meer! Schrijf je in en ontvang artikelen over creatief denken, innovatie, inspirerende voorbeelden en #plukideeën voor oneindige creativiteit.
Ongeldige invoer