Inspiratie voor creativiteit en innovatiekracht

Griezmann snapt creatief denken en Adidas ook

Net als tig miljoen andere wereldburgers zat ik op zondagmiddag 15 juli 2018 gekluisterd voor de buis om te kijken naar de ontknoping van het WK voetbal 2018. Bij de, in mijn ogen onterechte, penalty van Frankrijk viel mijn oog niet op de twee mannen die aan psychologische oorlogsvoering deden, maar werd mijn blik direct getrokken naar de tekst: ‘Creativity is the answer’ de slogan van Adidas. Hoe toepasselijk dat die tekst net verschijnt op het moment dat Antoine Griezmann oog in oog staat met doelman Danijel Subasic.


 

Creativity is the answer, slogan Adidas

Het voetbalspelletje, waarbij 22 mannen achter een bal aan rennen, wordt van onder tot boven geanalyseerd. In de linkeronderhoek van het tv scherm kon iedereen zien wat de schietpatronen zijn van de penalty’s van Griezmann. griezmann penalty 15 juli 2018Dat zal de keeper, Subasic, ook geweten hebben: Griezmann heeft al drie keer rechts geschoten; twee keer laag en één keer half. En misschien is dat ook wel de reden waarom hij erop gokt dat Griezmann weer rechts schiet en hij dus naar links moet duiken. Rechts laag was het meeste voorgekomen pentaltypatroon van Griezmann.

 

Maar ja, goeie voetballers volgen niet altijd de patronen…

Griezmann schiet dus links laag. Een plek waar zijn kanonskogels nog niet geweest waren. Goal! Uit het patroon. Uit de logica.

 

Buiten het patroon denken

Creativiteit is denken buiten het vastomlijnde patroon. Dus de slogan ‘creativity is the answer’ klopt als een bus. Ook met voetbal, met sport, moet je buiten de kaders denken, want je tegenstanders versla je door te verrassen met onverwacht spel.

Dat wist ik natuurlijk al.

Jij ook?

Praktisch.

Persoonlijk.

To the point.

Met plezier.

Springidee®

Marieke van Dijk

Hoofdstraat 57
5528 AH Hoogeloon
0497-842060
06-23615778

info@springidee.nl

KvK  53441680

Ontwikkel je creatieve denkkracht

Mis geen waardevolle inzichten meer! Schrijf je in en ontvang artikelen over creatief denken, innovatie, inspirerende voorbeelden en #plukideeën voor oneindige creativiteit.
Ongeldige invoer