Inspiratie voor creativiteit en innovatiekracht

Wat zijn jouw dromen?

Slangen onder mijn bed. Professioneel zangeres. Sprookjesmaker. Vroeger kon ik me van alles inbeelden en droomde ik over later. Als volwassene heb ik andere dromen, hoewel de zangeresdroom nog steeds weleens lonkt (maar goed, je moet ook je beperkingen kennen).

Mijn droom

Eén van mijn dromen is de wereld laten zien en overtuigen wat de mogelijkheden zijn van ons brein. Het meest unieke element van ieder mens. We kunnen oneindige verbindingen leggen tussen onze hersencellen. We hebben er namelijk 86 miljard. Creatieve technieken helpen juist om niet de meest gangbare oplossing te zien. Creatief denken is dus voor iedereen. Alleen niet iedereen weet dat. En niet iedereen weet wat creatief denken oplevert... daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.

Van mijn droom heb ik mijn beroep gemaakt. Ik heb de sprong in het diepe gewaagd door ondernemer te worden en Springidee op te richten en daar ben ik nog elke dag blij om.

En jij?
Waar droom jij van?
Wat is jouw persoonlijke of zakelijke ambitie?
Wat zou jij willen veranderen in de wereld?

Dutch Design Week
Afgelopen week vond de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven plaats. Dit festival gericht op creativiteit en design trekt jaarlijks, met meer dan 2400 ontwerpers, zo'n 260.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

What if... thema 2015
DDW viert de verbeeldingskracht met de vraag waarmee elke ontwerper en alle vernieuwing begint. De vraag van iedereen die gelooft dat alles beter, mooier of efficiënter kan, en in ieder probleem de uitdaging herkent.

Martijn Paulen, directeur DDW: ‘Het stellen van de juiste vragen is de motor van verbeeldingskracht. Designers denken na over hoe we straks leven en samenleven. Zij durven alles te bevragen, te dromen van een ander antwoord en dat vorm te geven. Zo leggen ze de basis voor innovaties van de toekomst.’

Het is onmogelijk om iets over alle ontwerpers te vertellen, aangezien het er ontzettend veel zijn. In deze blog wil ik graag twee projecten van de DDW met jullie delen, namelijk: Mannenvlees BBQ en de Vleeslamp van Isaac Monte.


Mannenvlees BBQ

a53a60fb 821e 4fc9 8014 1d0aeb7b93d0Heb je er weleens over nagedacht dat als je iets eet, je ook iets niet eet? Neem nou onze mannen bijvoorbeeld. De dierlijke mannen dan. Ze produceren geen melk en geen eieren. Ze worden lastig als ze volwassen worden en hun vlees vinden we soms niet lekker. Toch hebben wij zonder (stier)kalveren geen melk en zonder haan geen kip of ei. Hoe zit dat nu precies? En wat gebeurt er met deze mannen? De mannetjes komen meestal vroegtijdig aan hun einde. Dat is zonde en onnodig. Met de mannen BBQ willen Youth Food Movement Brabant en diverse partijen meer waarde voor de mannen. Zoals aspirant-boerin Daphne Lubbers zegt: "We moeten mannen niet doodknuffelen, maar opeten!"


What if we make a lamp from meat that has exceeded the expiration date?

753117cf 9f5e 460c ac61 72094dd05d65Creatieveling, Isaac Monte, ging aan de slag met het onderwerp voedselverspilling. Hij ging aan het werk met voedsel dat supermarkten weggooien omdat de houdbaarheidsdatum overschreden is. Hij haalde het celmateriaal uit het vlees en hield een look-a-like marmeren structuur over. Hiermee heeft Isaac een lamp gemaakt. Isaac Monte: 'Ik zie restafval niet als afval maar als kans of mogelijkheid'. Wil je meer van zijn creatieve werk zien? Bekijk het hier.


 

 

 

Zelf aan de slag met 'What if...'

Wil je zelf verandering in je leven? Schrijf dan een aantal 'What if...' vragen voor jezelf op papier en laat je creativiteit de vrije loop. Ga dromen, denk out-of-the-box en creatieve ideeën of oplossingen komen naar boven. Wil je voorbeeldvragen zien om inspiratie op te doen? Ga dan naar de website van de DDW. Op de homepage worden telkens verschillende 'What if...' vragen getoond.

Praktisch.

Persoonlijk.

To the point.

Met plezier.

Springidee®

Marieke van Dijk

Hoofdstraat 57
5528 AH Hoogeloon
0497-842060
06-23615778

info@springidee.nl

KvK  53441680

Ontwikkel je creatieve denkkracht

Mis geen waardevolle inzichten meer! Schrijf je in en ontvang artikelen over creatief denken, innovatie, inspirerende voorbeelden en #plukideeën voor oneindige creativiteit.
Ongeldige invoer