Inspiratie voor creativiteit en innovatiekracht

Waarschuwing

The form #5 does not exist or it is not published.

Plukidee 18 voor oneindige creativiteit: verander de volgorde

19. Plukidee creativiteit: Verander de volgorde

Herschikken ofwel de volgorde of samenstelling veranderen is een andere manier om je producten en diensten te vernieuwen.

Een hypotheek binnen een week. Dat is wat Rabobank voor elkaar gekregen heeft door de volgorde van een hypotheek aanvraag aan te passen. Met het Rabobank Hypotheekdossier kunnen klanten direct online een compleet beeld krijgen van hun toekomstige hypotheek en maandlasten. Daarnaast maakt Rabobank een verschil in prijs door het proces anders in te delen ten aanzien van een adviesgesprek met eigen voorbereiding of zonder eigen voorbereiding. Ook een voorbeeld hoe het herschikken van het proces tot een ander product kan leiden.

Verander de volgorde

Hoe kun je het product, dienst of proces veranderen door de elementen op een andere manier te plaatsen? Kun je het product omdraaien, binnenste buiten keren? Wat gebeurt er als je de volgorde van het proces aanpast? Wat kun je herschikken?

 

Creatieve techniek: SCHAVEN

Herschikken is de derde letter van het woord SCHAVEN. SCHAVEN is een brainstorm techniek om vanuit bestaande producten en diensten ideeën te bedenken voor nieuwe producten en diensten of om je huidige producten of diensten te verbeteren. Door vragen te stellen gerelateerd aan het acroniem SCHAVEN ontstaan nieuwe invalshoeken.

SCHAVEN is afgeleid van SCAMPER. Deze methode is ontwikkeld door Bob Eberle, an education administrator, die veel van de vragen van Alex Osborn (bedenker brainstormtechniek) vertaalde in deze methodiek.

 

Praktisch.

Persoonlijk.

To the point.

Met plezier.

Springidee®

Marieke van Dijk

Hoofdstraat 57
5528 AH Hoogeloon
0497-842060
06-23615778

info@springidee.nl

KvK  53441680

Ontwikkel je creatieve denkkracht