Waarschuwing

The form #5 does not exist or it is not published.

Spring uit je Box

Training creatief denken voor iedereen die wil leren om de eigen creatieve denkkracht in te zetten.

Image
01
Doorbreek je standaard manier van denken
02
Bedenk briljante ideeën
01
Wees onweerstaanbaar interessant voor je klanten
01
Werk slimmer dan je concurrenten
4
Creëer meer waarde
06
Leef en werk positief, flexibel en oplossingsgericht

Herken jij jezelf hierin?

• Ik redeneer in een cirkeltje en heb iedere keer dezelfde soort oplossing voor mijn probleem.

• Ik zit 'vast' in een standaard manier van denken en wil dit doorbreken.

• Ik vind andere mensen echt enorm creatief. Dat ben ik zelf niet.

• Ik wil zo graag mijn collega's en baas verrassen met briljante out-of-the-box ideeën.

• Ik heb wel ideeën, maar om ze uiteindelijk tot uitvoer te brengen ben ik drie jaar verder.

• Ik denk snel in praktische oplossingen, maar echt fantastisch zijn ze niet.

• Ik durf eigenlijk niet buiten de lijntjes te gaan, maar wil dat wel graag.

• Ik wil graag ongebreidelde toegang tot mijn creativiteit.

• Ik wil manieren leren om vraagstukken anders te benaderen.

• Ik wil ...vul zelf maar in ...

Image

Ontdek je breingeheimen

Ga mee met mij op ontdekkingstocht naar jouw breingeheimen en ontdek je oneindige creatieve denkkracht. Leer hoe je jouw brein en die van anderen AAN kunt zetten om verbluffende resultaten te bereiken.

Wat houdt de training Spring uit je Box in?

De training ‘Spring uit je Box’ is gericht op het ontwikkelen van de zes creatieve basisvaardigheden. Deze vaardigheden leggen de basis voor een creatieve grondhouding. En deze creatieve attitude zorgt ervoor dat je positief, flexibel, open minded en oplossingsgericht leeft en werkt. En dus leert om ´patroon doorbrekend´ te denken.

Welke vaardigheden ontwikkel je?

De zes basisvaardigheden die we ontwikkelen in de training zijn: verbeelding, waarnemen, uitstel van oordeel, laat je gaan, associëren en analogieën trekken. Door deze vaardigheden te ontwikkelen en bewust te gebruiken ben je beter in staat succesvol je eigen creativiteit aan te spreken.  Hierdoor kun je originelere ideeën en oplossingen bedenken voor de vraagstukken waar je tegenaan loopt.

Wat ontdek je nog meer?

Ik onderbouw mijn verhaal met achtergrondinformatie over Creatief Denken. En ik vertel meer over de fasen van het Creatieve Proces.  Ook gaan we aan de hand van een assessment kijken waar jouw voorkeur ligt bij een creatief proces. Ieder mens is creatief, maar iedereen op zijn of haar eigen manier. 

Wat is je resultaat?

We gaan aan de slag met eigen vraagstukken. Dus naast het gebruikelijke ontwikkelresultaat heeft de training als bijkomstig voordeel dat we ideeën of oplossingen bedenken voor relevante vraagstukken. We doorlopen dan ook een proces van begin tot eind.

 

Wat leer je in de training?

•             Verschil tussen logisch en creatief denken

•             Ontwikkelen van basisvaardigheden voor een creatieve attitude (Creativity is a choice not a gift)

•             Duidelijke vragen te stellen

•             Out-of-the-box ideeën te bedenken

•             De fasen van een creatief proces

•             Tips and tricks bij creatieve sessies

•             Wat voor houding nodig is bij elke fase

•             Hoe je van heel veel creatieve ideeën waardevolle en praktische concepten kunt ontwikkelen

Els Meijer, Kleinveeservice.nl

"Bij Springidee de Spring uit je box training gevolgd, ik twijfelde in het begin omdat het voor ons een behoorlijke investering was. Tijdens de training heb ik veel geleerd en de tips heb ik direct in onze webshop toegepast. Je kunt zelf kiezen op welke vraag je je focust, bij mij was dat op de verkoop van 2 producten in onze webshop. De producten zijn van hele goede kwaliteit, maar ze liepen nog niet zo goed.
 
Tijdens de training heb ik van Marieke geleerd om op een creatievere wijze te schrijven over de producten. Door de klanten een goede reden te geven om bij ons te kopen ipv bij de concurrent, is de conversie van deze 2 producten gestegen van 1,9% naar 3,7%, bijna een verdubbeling! De kosten voor de training hadden we hierdoor binnen een 2 weken terug verdiend.:)   
 
Het was dus een super effectieve training, die ook nog eens erg leuk -en lekker- was. We werden warm onthaald op een mooie boerderij! Door de relaxte, gezellige sfeer en de enthousiaste deelnemers ontstond er een goede sfeer in de groep, die ervoor zorgde dat we super productief waren, volgens mij had iedereen een goed antwoord op zijn onderzoeksvragen gevonden.
 
Ik vind deze training echt een aanrader voor iedereen met een eigen bedrijf die wil leren om zijn bedrijf verder te ontwikkelen."

Aernoud Pasop, eigenaar Witkolk management en bodemadvies

"Het enthousiasme van Marieke laat snel over op je eigen creativiteit. De locatie was top en heel inspirerend. Marieke laat duidelijk merken dat ze weet waar ze het over heeft. Veel aandacht voor alle leden van de groep. Een kleine groep waardoor het fijn werken is aan creativiteit. Ik geef de training een dikke tien!"

Erwin van Sebille, adviseur marketing en communicatie Rabobank De Kempen

“Bedankt voor de goede en leuke training gisteren. Een klein, maar zeer select gezelschap en een erg leuke locatie!
Wat ik vooral meeneem: de verschillende technieken en het meerdere keren divergeren en convergeren. Terwijl er al aardig wat nieuwe ideeën waren, verraste het me wat er in een volgende sessie nog bij kwam. Dus: neem niet te snel genoegen met de eerste resultaten/nieuwe ideeën. Ik zal je training zeker aanbevelen. Jij doet het met veel passie, je weet er veel van en je speelt goed in op onverwachte situaties.”

Thomas Duiker, Dyve Media

"Ik heb de training Spring uit je Box in 2016 gevolgd. Ik wilde heel graag leren om mezelf beter te presenteren. Om meer zelfverzekerd te zijn.

Ik heb geleerd om mezelf meer zelfbewust te presenteren. En daarnaast ben ik anders gaan kijken naar mijn bedrijf. Ik los mijn vraagstukken op een meer gestructureerde manier op. Ik kan een probleem meer van een afstand bekijken en ga duidelijker te werk om het op te lossen. Ik heb bijvoorbeeld een pitchdocument ontwikkeld om helder te krijgen wat de klant wil bij nieuwe opdrachten. En ik heb geleerd dat brainstormen op een andere manier kan. Dat is zeer zinvol voor mijn creatieve werk als grafisch designer.

De training zelf vond ik laagdrempelig op een goede manier. Je zit met elkaar en bent een soort van aan het spelen, maar de training is ook serieus op een natuurlijke manier. Het is wel wat lastig uit te leggen. Marieke leidde het geheel in goede banen, maar was ook gelijk aan ons.

Het was niet zo dat ze ons bij het handje nam omdat zij het beter weet. We deden het met elkaar. Marieke hoorde bij de groep.

Ik zal de training zeker aanbevelen vanwege alle eerder genoemde zaken. En dan denk ik bijvoorbeeld aan mensen met wie ik de laatste tijd gesproken heb. Deze mensen hebben alles voor elkaar hebben in hun leven met een goede baan en financiële zekerheid. Ze denken zelf ook dat ze alles hebben, maar zeggen toch: Ik ben niet gelukkig. Het gaat niet zoals ik wil, ik wil dingen anders. Deze training Creatief Denken kan hen juist leren op een andere manier naar hun problemen te kijken.

Ik zou de training ook aanbevelen aan management van bedrijven. Ik heb bijvoorbeeld een vriendin die vorig jaar een nieuwe baan heeft gekregen. Ze was blij dat ze bij een klein, net gestart bedrijf kon beginnen. Ze had ook contact met de oprichters van het bedrijf. Het afgelopen jaar is het bedrijf zo ontzettend snel gegroeid dat ze het contact met hun personeel kwijt raken. Iedereen die het afgelopen erbij gekomen is, is  nu weer op zoek naar een andere baan. Omdat ze zich niet gehoord voelen door het management. Het zou goed zijn als ze gezamenlijk deze oplossingen en ideeën zouden bedenken voor de nieuwe situatie van het bedrijf.

Als startende ondernemer vond ik de investering wel een ding. Ik heb geen groot budget om te investeren, maar de kosten gingen echt voor de baten uit. Ik krijg het drukker met opdrachten en daar heeft de training van Springidee zeker aan bijgedragen."

Arno Driessen, in 2017 met pensioen gegaan

"Ik wilde wel eens wat anders proberen dan de (vele) standaard vaardigheidstrainingen die ik via mijn werkgever kan volgen. Ben via Google op Springtest en Springidee uitgekomen en heb afgelopen september de training gedaan. In een verrassend omgeving met een klein aantal medecursisten. Ik had bewust niet veel verwachtingen maar ben verrast door de gezellige open communicatie waarbij op een speelse manier, met veel eigen activiteit, veel inhoudelijke kennis is overgedragen. Veel stof tot verder nadenken ook waar ik zeker wat aan ga hebben. Hoewel best intensief was er ook veel ruimte voor gezelligheid en lachen met elkaar. Ik zou deze training zeker willen aanbevelen bij collega's en kennissen die eens willen ervaren wat anders naar de dingen kijken met je doet. Marieke is een bevlogen trainster die de materie beheerst en die op een plezierige manier weet te brengen."

Operationeel manager, Afdeling Innovatie & Standaardisatie

"Soms is een training gewoon goed, zoals die is en hoeft er niets meer te veranderen. Dat heb ik ervaren bij de training Spring uit je Box. De creativiteitstraining vindt plaats op een verrassende locatie. Een hele mooie boerderij met een mooie zaal met veel  ambiance. De ontvangst was warm van zowel de gastvrouw als Marieke. Het ging allemaal heel relaxed, alsof het leren van methoden en technieken vanzelf ging. Dat is wel de kracht van deze trainster.
 
Ik ben werkzaam als operationeel manager bij een afdeling standaardisatie en innovatie bij de overheid. Standaardisatie lukt al aardig, maar hoe we het stukje innovatie handen en voeten moesten geven, daar hadden we nog te weinig een beeld van. In het verleden heb ik zelf weleens creatieve opleidingen gevolgd. Die vond ik sowieso al leuk. Leuk om zo'n opleiding te volgen, met andere mensen bezig te zijn en uit je eigen comfortzone te treden. We wilden nu beginnen met mensen die daar ook zin in hebben. Ik heb voor Springidee gekozen, omdat de training betaalbaar was en het verhaal en de kleinschaligheid mij aansprak. Geld is ratio natuurlijk, maar de rest van de keuze is gewoon gevoel.
 
Het eerste wat we nu oppakken na de training is de organisatie van een innovatieconferentie om op deze wijze collega’s bewust te maken van mogelijkheden en om een netwerk op te bouwen van innovatieve mensen. Veel van onze werkwijzen, zoals vergaderen, zijn nu gekleurd door Lean Thinking. Lean Thinking stimuleert al buiten de kaders denken. Creative Thinking, creatief denken kan dit nog versterken.
 
Ik ben zeer tevreden over de training en heb deze al aanbevolen op de site Springest. Ik denk dat de training geschikt is voor mensen die dezelfde zoektocht doormaken als wij. Dus organisaties die snappen dat innovatie niet mag ontbreken in de bedrijfsvoering en de cultuur van de organisatie, maar die nog niet goed weten hoe ze dat moeten doen. Deze training helpt gewoon daarbij. Je ervaart wat er nog meer te koop is dan de lean methode. De creatief denken methodes zijn speels en alleen daarom al leuk. Dit zal een grote groep mensen aanspreken."

Bart Verberne, Specialist Marketing & Communicatie bij Hutten

"Ja, je kunt het leren. Ja, je kunt creatief denken leren. Ik dacht eigenlijk dat dit niet het geval was, maar door jouw training heb ik ervaren dat het wel zo is. Het is niet alleen fase 2, leuke dingen bedenken. Er zit veel meer achter.

Ik vind het knap hoe snel je een kleine sfeer kunt creëren. Mensen voelen zich op hun gemak en durven zich open te stellen. Ook introverte mensen. Je probeert bewust een setting/sfeer te creëren, maar dit gebeurt wel op een natuurlijke manier. Het is knap dat je mensen al met kleine dingen/ tips echt verder helpt in hun denken.

Ik heb natuurlijk wel een paar tips. Een beeldscherm past niet bij Springidee. En tijdens het wandelen voelde ik me echt zo'n praatgroep, maar aan de andere kant voelde het ook wel comfortabel. En zo zijn er nog meer, in mijn ogen, wat flauwe manieren, zoals woordgebruik, oefeningen. Het is bijna op het randje. Maar ja, het werkt wel. Ik ga uit mijn comfortzone en ga gelijk wel heel diep. En deze manier waarop je werkt, de woorden die je gebruikt, de oefeningen die je doet is misschien niet direct mijn manier, maar wel authentiek. En mensen kunnen kiezen. Je doet mee of niet. Je manier van aansturen is niet te vrijblijvend, maar ook niet verplicht.

En op de vraag kan ik hier iets mee in mijn werk luidt mijn antwoord volmondig: "Ja"."

Wim Hoeben, procesmanager Waterschap Brabantse Delta

“De feedback op jouw cursus? Ik vond het in een woord grandioos, ik heb genoten van dit geschenk door jou en de medecursisten en de catering ingevuld. Kritiek? Nee die heb ik niet. Je betrok iedereen goed in het proces en deed zelf mee, dat vond ik zo mooi. Het proces begeleiden en mee de inhoud in duiken, dat is niet iedereen gegeven. Dan moet je professional zijn die iedere keer weer het allerbeste eruit wil halen.”

Puck Aerns, eigenaar Strooploos communicatiebureau

"Marieke creëert tijdens de training een veilige omgeving waarin je je op je gemak voelt om actief deel te nemen. De tweedaagse cursus bestaat uit een uitstekende mix van theorie en praktijk met veel interactie tussen Marieke en de deelnemers. Ze biedt eindeloos veel mogelijkheden om de geleerde technieken daadwerkelijk toe te passen op 'problemen' die deelnemers hebben. Zo was ik al een aantal weken op zoek naar een naam voor mijn bedrijf. Ik werd heugelijk verrast door een andere deelnemer die in de week tussen de eerste en de tweede trainingsdag aan de slag ging met de creatieve vaardigheden die we hadden geleerd. Hij ontwikkelde namelijk een naam voor mijn bedrijf waarbij ik meteen dacht ’yes, dit is ’m’. Bijzonder want zonder deze training was ik nooit aan deze naam gekomen en stonden mijn website, visitekaartjes en de KvK inschrijving nog steeds on hold. Wat mij betreft is de training van Springidee een absolute aanrader voor iedereen die aan de slag wil gaan met zijn/haar creativiteit."

Berry Koeleman, managementboekschrijver en trainer Boven de Lijn

“Wat ben ik blij deze training bij je te hebben gevolgd. Bedankt voor je enthousiasme. Toplocatie en topprogramma. Met de creativiteit ga ik zeker verder aan de slag. Zoals je op jouw website schrijft, een frisse meid uit Zuid-Holland. Het kassengebied klopt geheel bij hoe je bij mij overkomt. Ga zo door met deze training. En 15 april… Lummeldag!!"

Wanneer?

De training Spring uit je Box vindt plaats als minimaal 4 deelnemers zich ingeschreven hebben. De maximale groepsgrootte is 8. De datum wordt in onderling overleg vastgesteld.

Waar?

Landgoed De Panberg in Eersel.

Wie viel?

De eenmalige investering bedraagt € 895,-.

Wat krijg je nog meer?

 • Unieke cadeaus om al je geweldige ideeën vast te houden en te delen.
 • Koffie, thee, fris en een heerlijke biologische lunch met Kempische streekproducten.
06

Resultaat gegarandeerd

Ik ben 100% specialist in creativiteitsontwikkeling. En dat merk je!
 1. Bewezen methoden
  Je leert in de training methoden en technieken met een bewezen positief effect.
 2. Wetenschap meets praktijk.
  Theorieën van de bekendste professoren op creativiteit en change leadership, innovatie, (neuro)psychologie, leren, sociale wetenschappen van de meest bekende universiteiten van de wereld vertaal ik naar de praktijk en naar jouw situatie.
 3. Praktijkvoorbeelden 
  In mijn loopbaan heb ik gewerkt voor A-merken, overheden, non-profit organisaties en zzp'ers. Binnen verschillende branches (semi-overheid, FMCG, onderwijs, financiële en zakelijke dienstverlening) in een rijk scala aan commerciële functies.
  Tijdens de training open ik deze rugzak aan ervaring met illustratieve voorbeelden.
 4. Direct aan de slag
  Creatief denken is creatief doen. Tijdens de training wissel ik theorie en uitvoering continue af op een interactieve en creatieve wijze.
 5. Vasthouden
  3 maanden follow up om het leren een boost te geven, om je scherp te houden en om te oefenen.
06

3 maanden follow up

Een blijvend effect voor jou. Dat is waar ik voor ga! Daarom ondersteun ik jou na de training nog 12 weken lang pro-actief. Met als doel dat jij je eigen creativiteit aantoonbaar verbetert. Zodat je er de rest van je leven voordeel van hebt.

Ik ondersteun je op 3 manieren.

 1. Een wekelijkse mail 
  Iedere week ontvang je een mail met inspiratie, een video, tips , een reflectievraag of een opdracht. Na 3 maanden heb jij je creatieve basisvaardigheden vanuit iedere invalshoek nog verder aangescherpt.
 2. Pro-actief contact
  Ik zoek tijdens periode van 12 weken één keer pro-actief contact met jou. Wat lukt je al goed? Waar loop je nog tegenaan? Deel je uitdagingen en ik help je vooruit.
 3. Al jouw vragen beantwoord
  Heb je een vraag? Mail mij. Ik kom altijd met een antwoord, waar jij wat aan hebt.
06

Persoonlijke aandacht

Ik wil graag dat jij iets leert. Ik heb zelf ervaren wat creatief denken kan opleveren en gun iedereen deze denkkracht. Het gaat mij dus om jou en wat jij wilt leren.
 1. Jouw leerwensen staan centraal
  Ik breng in kaart wat jij wilt bereiken. Tijdens de training maak ik de koppeling tussen jouw leerwensen en de methodieken die ik train.
 2. Ruimte voor je persoonlijke vragen en voorbeelden
  Tijdens de training krijg je tijd en ruimte om je persoonlijke vragen en voorbeelden te stellen om jouw leereffect te vergroten.
 3. Proces begeleiden en inhoudelijk meedenken
  Ik begeleid je leerproces, maar kan ook tijdens de training mee de inhoud in duiken, omdat ik iedere keer het allerbeste eruit wil halen.
 4. Ik ondersteun je 3 maanden na de training pro-actief
  Speciaal voor jou! Een uitgebreid follow-up programma waarmee ik jou kan helpen om alles wat je hebt geleerd blijvend toe te passen.

Ben je bang dat de workshop de meer 'praktische' kant van creativiteit op gaat? Hoeft niet. We focussen op de zakelijke creativiteit. Niet de uitvoerende creativeit. Het gaat dus om de creativiteit toepassen in een zakelijke context. Dat neemt niet weg dat we zo nu en dan wat meer speelse technieken zullen gebruiken om je hoofd op gang te helpen. Dit doen we ten dienste van jouw leerresultaat. Zoals Teresa Amabile al zei: "Creativity is serious playing."

Praktisch.

Persoonlijk.

To the point.

Met plezier.

Springidee®

Marieke van Dijk

Hoofdstraat 57
5528 AH Hoogeloon
0497-842060
06-23615778

info@springidee.nl

KvK  53441680

Ontwikkel je creatieve denkkracht