Creativiteitsontwikkeling voor individu, team en organisatie

Trainingen

Creatief denken is te leren en Springidee helpt je daarbij.

Advies

Vergroot de innovatie denk- en -daadkracht van je team of organisatie.

Spreker

Creativiteit gaat over denken en doen, maar ik hou er ook van om er over te praten.

Kempisch Ondernemers Platform

kop.png

De context

In de afgelopen twee jaar hebben 13 bedrijven uit de Kempen deelgenomen aan het IPC traject (Innovatie Prestatie Contracten). Alle bedrijven hebben een innovatiesubsidie gekregen voor product- of procesverbeteringsprojecten (20 in totaal). Om de drie maanden kwamen de ondernemers op locatie van één van hen bij elkaar. Het Kempisch Ondernemers Platform (KOP) organiseerde in februari 2014 een  afsluitingsbijeenkomst voor ondernemers van het IPC traject 2012-2013.

Het doel

Aan de ene kant is het doel van de bijeenkomst op een leuke manier stilstaan bij de afsluiting van een intensief samenwerkingstraject. Aan de andere kant wil het bestuur de ondernemers iets meegeven voor de toekomst.

De vraag

Hoe kunnen we, na dit subsidietraject, onze innovatieadrenaline opwekken en vasthouden?

De aanpak

De Kempische ondernemers hebben deelgenomen aan de Creaboost Innovatieadrenaline. Zonder creativiteit geen nieuwe ideeën, zonder nieuwe ideeën geen innovatie, zonder innovatie geen groei. Creativiteit als motor voor innovatie.

 

Creaboost KOP

Twee bestuursleden, Jan Timmers en Marga de Bruin hebben de creatieve sessies begeleid, met tips en tricks van Springidee.

Het resultaat

De twee groepen hebben in een uurtje tijd twee concepten ontwikkeld. Uiteindelijk presenteerde het team van Jan zich het meest ludiek door als een 'tsunami van halvegaren' binnen te komen met als uitleg 'gek is geniaal, dus je moet af en toe gek kunnen denken om te kunnen innoveren'.

In de media

In Eindhoven & De Kempen in bedrijf verscheen dit artikel.

EindhovenDeKempen in bedrijf april 2014

En dit bericht stond in de PC55.

 

 

Praktisch.

Persoonlijk.

To the point.

Met plezier.

Springidee®

Marieke van Dijk

Hoofdstraat 57
5528 AH Hoogeloon
0497-842060
06-23615778

info@springidee.nl

KvK  53441680

Ontwikkel je creatieve denkkracht

Mis geen waardevolle inzichten meer! Schrijf je in en ontvang artikelen over creatief denken, innovatie, inspirerende voorbeelden en #plukideeën voor oneindige creativiteit.
Ongeldige invoer