Creativiteitsontwikkeling voor individu, team en organisatie

Trainingen

Creatief denken is te leren en Springidee helpt je daarbij.

Advies

Vergroot de innovatie denk- en -daadkracht van je team of organisatie.

Spreker

Creativiteit gaat over denken en doen, maar ik hou er ook van om er over te praten.

Dunavie

Logo Dunavie transparant 

De context

Woningcorporatie Dunavie uit Katwijk organiseerde 27 juni 2013 de bijeenkomst Creatief met Stenen voor haar stakeholders. Dunavie wil de stakeholders motiveren om na te denken over originele, vernieuwende oplossingen voor bestaand vastgoed. Fred Schoorl (directeur van BNA) was dagvoorzitter. Rudy Stroink, oprichter TCN, startte de bijeenkomst met zijn originele visie op de ontwikkeling van bestaand vastgoed. Na zijn presentatie wilde Dunavie een interactief workshopgedeelte.

De vraag

Dunavie wilde de deelnemers na laten denken over de volgende vraag:
Hoe kunnen we van deze jaren 60 wijk een aantrekkelijke 2020 wijk maken? 

 

De aanpakWinnaar Creatieve Steen

Springidee heeft een interactieve workshop, Creaboost, ontwikkeld voor de 60 deelnemers aan de bijeenkomst. Er was een wedstrijdelement gekoppeld aan de Creaboost: De strijd om de Creatieve Steen.

Dunavie daagde de zes groepen uit om het meest originele, meest innovatieve concept te bedenken voor de uitdaging. Medewerkers van Dunavie fungeerden als groepsleiders en loodsten – onder begeleiding van Springidee - de deelnemers door de verschillende fasen van het creatieve proces: van Visuele Boost tot de presentatie van het concept. De jury, Rudy Stroink (oprichter TCN) en Marcel Tankink (KAW Architecten) gaven de groepen punten voor het concept en de presentatie.

 

Het resultaat

Er is in korte tijd door diverse groepen deelnemers (gemeente, politiek, bouw, zelfstandigen, woningcorporatie, etc) een mooi palet aan ideeën bedacht. De zes groepen hebben, op hun eigen, originele wijze, onverwachte en baan doorbrekende concepten gepresenteerd. Het enthousiasme en de energie was te voelen in de ruimte.

De ervaring

Stella van Veen
Manager Woondiensten

"Dunavie werkt duurzaam samen met bewoners, (maatschappelijke) ondernemers, de gemeente en andere belanghebbenden. Om de relatie te versterken, organiseren we jaarlijks een bijeenkomst voor onze stakeholders. In 2013 stond het vraagstuk 'Hoe om te gaan met bestaande wijken en de bestaande vastgoedvoorraad' en daarmee het thema 'Creatief met stenen' centraal.

 

Wij waren op zoek naar een inspirerende invulling van het middagprogramma. Marieke/Springidee heeft ons enorm geholpen bij het concretiseren van het centrale thema en het ontwikkelen van het creatieve gedeelte van de bijeenkomst. Ze nam ons mee in de wereld van het creatieve proces, briefde onze medewerkers en verzorgde alle benodigde materialen. En dat alles binnen een paar weken. Het resultaat was verbluffend: alle deelnemers deden enthousiast mee en de gepresenteerde ideeën spraken tot de verbeelding. De bedenkers van het meest creatieve en vernieuwende idee ontvingen de 'Creatieve steen' uit handen van de vakjury.

 

Al met al was het een zeer geslaagde bijeenkomst die door zowel deelnemers als medewerkers van Dunavie als zeer positief en inspirerend is ervaren.  Marieke/Springidee heeft hier een belangrijke bijdrage aan geleverd."

Praktisch.

Persoonlijk.

To the point.

Met plezier.

Springidee®

Marieke van Dijk

Hoofdstraat 57
5528 AH Hoogeloon
0497-842060
06-23615778

info@springidee.nl

KvK  53441680

Ontwikkel je creatieve denkkracht

Mis geen waardevolle inzichten meer! Schrijf je in en ontvang artikelen over creatief denken, innovatie, inspirerende voorbeelden en #plukideeën voor oneindige creativiteit.
Ongeldige invoer