Plukidee

plukidee

Kleine ideetjes plingen dagelijks mijn hoofd in, maar ploppen er net zo hard weer uit. Daarom heb ik altijd een notitieboekje bij me. Tegenwoordig ook weleens moderner via een opname op de iPhone.

 

Met sommige ideeën kan ik eigenlijk niets en met sommige ga ik direct aan de slag. De eerste groep is voor jou: mijn volgers op twitter of bezoekers aan deze website! Zomaar. Omdat de wereld verder draait op ideeën.

 

Het uitgangspunt van #plukidee:
Zou het niet fijn/handig/slim/nuttig/goed/geweldig zijn als...

 

Iedereen mag vrij uit #plukidee nieuwe ideeën oogsten. Dus...pluk je kans. Ik hoor graag wat het resultaat is.

 

 

 #plukidee #creativiteit

Zou het niet geweldig zijn als je onbeperkt inspiratie hebt? Dat je een oneindige bron van inspiratie tot je beschikking hebt? Maandelijks ontvang je van mij een #plukidee voor oneindige inspiratie.

 

Sport jezelf leeg1. #plukidee #creativiteit: sport jezelf leeg
Een mens heeft gemiddeld zo’n 120.000 gedachten per dag. Sporten is de uitgelezen manier om je hoofd, dat vol zit met al deze gedachten, leeg te maken. Alleen een leeg hoofd kan zich weer vullen met nieuwe ideeën. Een ander voordeel van sporten is dat je, zodra je uitgeput raakt, te maken krijgt met de grenzen van je kunnen. Als je dit punt voorbij bent, dan ben je bereid om een ander perspectief te accepteren. Sporten is niet alleen goed voor je creativiteit, maar ook voor je lichaam en je conditie. Je vangt drie vliegen in één klap. Dus ga bewegen en zet je creativiteit weer aan!

plukidee1

 

TV uit, Spotify aan

2. #plukidee #creativiteit: TV uit, Spotify aan

Van op de bank hangen en televisie kijken wordt niemand creatief. Nee, de TV gaat uit, want het is tijd voor muziek. Muziek inspireert. Het is niet per ongeluk geschreven, de tekst, de melodie, het komt allemaal samen in een goed gesmeed verhaal. Muziek doet iets met je, het ene moment brengt het je tot rust, een moment later juist in beweging. Muziek stemt ons vrolijk of verdrietig en het roept herinneringen op. Zet muziek op waar jij je goed bij voelt en waardoor je wordt aangemoedigd. Stimuleer creativiteit met muziek en laat jouw creativiteit de vrije loop. 

plukidee2

Praat met onbekenden

3. #plukidee #creativiteit: praat met onbekenden
Praat eens met een onbekende. Start een gesprek met de vrouw naast je in de bus. Schud de hand van de barvrouw voordat je een drankje bestelt of maak een praatje met die man uit je buurt die je tegenkomt wanneer je de hond uitlaat. Waarom? Verhalen van anderen geven nieuwe inzichten, een ander perspectief, en verrijken je brein, zodat jij weer met een frisse blik de dag kunt voortzetten. Een bijkomstig voordeel? Je voelt je na zo’n kort gesprek minder eenzaam en gelukkiger blijkt uit onderzoek van Nicholas Epley & Juliana Schroeder. Hulp nodig? Lees dan eens dit artikel met tips van Philip Huff.
plukidee3

Bezoek een seminar of neem deel aan een webinar

4. #plukidee #creativiteit: bezoek een seminar of neem deel aan een webinar

Deze maand draait het allemaal om het bezoeken van een seminar of het bijwonen van een webinar. Een web-, seminar is een workshop, lezing of iets soortgelijks waarbij een kennisoverdracht plaats vindt. Bij beide kies je het onderwerp dat je interessant vindt, luister je naar de verhalen van sprekers die succesvol zijn in hetgeen wat jij doet en laat je je inspireren. Het verschil? Bij een webinar vindt de uitwisseling van kennis plaats via internet en bij een seminar face-to-face.

Ondanks dat het geen web- of seminar is wil ik het verhaal van John Cleese over creativiteit tóch met je delen. Het heeft mij namelijk geïnspireerd en wie weet helpt het jou ook een stapje verder.

plukidee4